Powered By Blogger

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΜΕΤΑΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
  • Να γυρίσουμε τώρα στις 8/1/2004, όταν ο τότε υφυπουργός Οικονομίας, κ.Χρήστος Πάχτας(ναι, ο γνωστός), είχε βγάλει την απόφαση μεταβίβασης των μεταλλείων Κασσάνδρας στην «Ελληνικός Χρσός Α.Ε», η οποία λέει τα εξης:
  • «Μεταβιβάζουμε τα μεταλλεία Κασσάνδρας στο νέο επενδυτικό σχήμα με ‘Ελληνες και ξένους επενδυτές. Στο πλειοψηφικό πακέτο του 51% έχουμε 2 ενότητες την Paneuropean Goldfields με 30%. Πρόκειται για χρηματοδοτικό σχήμα των τραπεζών Rothschild, Deutsche Bank, Dundee Bank, Royal Bank of Canada κι άλλα ιδρύματα.
  • Η Paneuropean Goldfields κατά 82% ανήκει στους εξής μεγάλους χρηματο-οικονομικούς ομίλους: Merrill Lynch, Goldman Sachs, Morley Fund Management κι άλλους μικρομετόχους».
  • Αυτά λέει η απόφαση του κ.Πάχτα, σημερινού δήμαρχου σε ένα χωριό της Χαλκιδικής.
  • Κάποια όμως από τα ονόματα που αναφέρονται στην απόφαση αυτή μας θυμίζουν πολύ πρωταγωνιστές της σημερινής ελληνικής τραγωδίας
  • Η Deutsche Bank και η Royal Bank of Canada είναι από τις τράπεζες που έχουν τεράστιο αριθμό ελληνικών ομολόγων στην κατοχή τους.
  • Η Goldman Sachs είναι η εταιρία που μαγείρεψε τα πλαστά στοιχεία για την ελληνική οικονομία επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, ενώ η Merrill Lynch είναι από αυτούς που μας έχουν δώσει μεγάλα δάνεια.
  • Την εποχή αυτή, όλη η κοινοπραξία που ασχολείται με την εκμετάλλευση ελληνικού χρυσού είναι σε σκληρές διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για νέες άδειες εξόρυξης κι ερευνών στη Χαλκιδική।
Ο Πρωθυπουργός αναθέτει στην εταιρεία Lazzard την επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους. Η Lazzard ανήκει στον όμιλο Rochilds.
Η επενδυτική τράπεζα Lazzard Βrothers στο Παρίσι ανήκει επίσης στον όμιλο Rochilds.
Πελάτης της Lazzard είναι και ο αμερικανικός εξοπλιστικός κολοσσός Lockheed Martin, που εδώ και 20 χρόνια πουλάει πολεμικά αεροπλάνα F 16 και μας έχει δέσει «χειροπόδαρα».
Η Lazzard ανέλαβε σύμβουλος της ταλαίπωρης Ολυμπιακής για την πώληση στη MIG, συμφερόντων Βγενόπουλου, του πτητικού της έργου και της τεχνικής της βάσης.
Βασικό στέλεχος και επενδυτής στον όμιλο Rochild ο γνωστός φιλοσκοπιανός «μεγαλοκαρχαρίας» της παγκόσμιας οικονομίας, Τζορτζ Σόρος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: